П`ятниця, 10.05.2024, 04:41
Приватне Підприємство "ЕММІ"
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 10 » Ціна бензину далі повзе вгору
16:18
Ціна бензину далі повзе вгору
З 18 квітня подорожчали нафтопродукти на автозаправних станціях кількох брендів, які об’єднує найбільший роздрібний оператор – група «Приват». А саме на заправках «Укрнафти», ANP, «Авіас» та інших.

– Вночі прийшло розпорядження підвищити ціни на всі марки пального на десять копійок, – розповів працівник однієї з чернівецьких АЗС, на якій продають вітчизняне пальне.

Втім, навіть із новим підвищенням ціни на заправках цієї групи не наздоганяють позначки на табло автозаправок з імпортним пальним, зокрема міжнародної корпорації Shell. Тут усі марки бензину вже давно перетнули позначку 11 гривень.

Доки на буковинських автозаправках продовжують підвищувати ціни на пальне, на світовому ринку нафта дешевшає. Вперше за останні дев’ять тижнів.

Чи означатиме це, що невдовзі й на наших автозаправках ціни зменшать?

– Поступово і до нас дійде зниження цін, – вважає Ілля ХОЧЬ, президент Асоціації працівників нафтопродуктозабезпечення в області. – Ціни на нафтопродукти залежать від багатьох чинників – не лише від цін на сиру нафту. Наприклад, від енергоносіїв, витрат, які несе та чи інша мережа, інших складових.

За словами фахівця, відносно інших регіонів у Чернівецькій області не дуже високі ціни. Але порівняно з Європою, трохи вищі.

– Наприклад, у Німеччині літр бензину коштує 80 євроцентів – один євро (8,5-10,5 гривні). Водночас не видно, щоб попит відчутно зменшився через такі ціни, – каже експерт. – Як надалі змінюватимуться ціни на табло буковинських АЗС, залежить й від того, чи не зросте напруга на Близькому Сході. Всі розуміють, що вона штучно створена. Тому ціни повинні стабілізуватися.

«Ще один чинник, який впливає на ціни на пальне в Україні, – взаємини з Росією. Ми на 80 відсотків залежимо від цього регіону. Та будемо мати надію, що й у нас призупиниться подорожчання бензину і ринок стабілізується», – каже Ілля Хочь.

«На кількох АЗС нині справді зросли ціни. Але на автозаправках інших компаній – наприклад, WOG і Лукойл – ціни ще вищі і тримаються вже певний час. А на заправках Shell ціни на бензин давно захмарні. Та нині на ринку представлено різний ціновий спектр, тож люди можуть обирати, де заправляти свої авто», – зауважує експерт. (Ліна НАГІРНЯК)

Джерело: http://molbuk.ua/vnomer/ekonimc/komentar_esonomic/46156-cna-benzinu-dal-povze-vgoru.html
Переглядів: 217 | Додав: [kol] | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz